Supa crema de ardei capia copti

Ingrediente:

1 kg ardei capia
1 ceapa mare, alba
2 catei de usturoi
ulei
sare
piper
vegeta
250 ml lapte
250 g iaurt gras
apa
2 morcovi mari
1 lingura otet balsamic

Plus:

paine prajita

Preparare:

In primul rand coci ardeii capia pe un grill de aragaz. Ii presari cu sare si ii lasi 20 de minute acoperiti. Ii cureti de pielite, de „cotor” si de seminte. Ii speli bine si ii pui deoparte.
Calesti ceapa si usturoiul, adaugi morcovii curatati, spalati si taiati rondele. Ii calesti si pe ei putin, pui 500 ml apa, acoperi vasul si lasi la fiert pana cand morcovii sunt patrunsi. Adaugi ardeii capia, mai pui putina apa, dai un clocot si iei supa deoparte. Blenduiesti bine cu un mixer vertical, adaugi laptele, sare, vegeta si piper si dai un clocot. La final adaugi iaurt, amesteci bine, pui otetul si gata.
Supita o servesti calduta cu iaurt si crutoane.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s