„Tavalita” sau Lamington

Miroase a iarna 😉 Nu sunt cele mai reusite poze, ca e deja intuneric, dar revin cu altele mai artistice cu urmatoarea ocazie.

Ingrediente:

Pentru blat:

3 oua
50 ml lapte
50 ml ulei
250 gr faina
100 gr zahar
2 linguri miere
1 praf de sare
o lingurita praf de copt
o lingura zeama de lamaie

Pentru glazura:

100 ml lapte
200 gr zahar
50 gr cacao
200 gr unt
1 lingura esenta de rom

Plus:

nuca de cocos

Preparare:

Separam albusurile de galbenusuri. Faina o amestecam cu praful de copt. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, laptele, zeama de lamaie si mierea.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam bine dupa fiecare lingura. Vom obtine o bezea frumoasa. Peste bezea turnam usor galbenusurile si amestecam cu miscari de jos in sus folosind o spatula. Procedam la fel cu faina. O tava de 20/30 cm o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia si o dam la cuptor pentru 30 de minute sau pana la proba cu scobitoarea, cuptorul preincalzit in prealabil. Scoatem praji, o lasam la racit complet, apoi o dam 1-2 ore la frigider si apoi o portionam in patratele mici.

Pentru glazura punem laptele impreuna cu zaharul si cacaua pe foc. Cand incepe sa fiarba si zaharul e complet topit oprim focul si dam deoparte amestecul. Adaugam untul taiat cubulete, lingura de rom si apoi lasam putin la racorit pentru a capata consistenta.

Pregatim un bol cu nuca de cocos. Vei avea nevoie cam e 250 g. Luam fiecare bucata de prajitura, o trecem prin glazura, o acoperim bine pe toate partile si apoi o tavalim prin nuca de cocos. Punem fiecare bucata pe un platou si o lasam la intarit.
Este miami!

Pofta buna!

Anunțuri

One response to “„Tavalita” sau Lamington

  1. Pingback: Bombite cu gem de piersici | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s