Chec aperitiv cu dovleac

Si ceva sarat cu dovleac.

Ingrediente:

5 oua
5 linguri pline de faina
250 g dovleac crud
100 ml lapte
60 ml ulei
1 ceapa mica
sare
piper
vegeta
nucsoara
1 lingurita praf copt
1 lingurita bicarbonat

Preparare:

Dovleacul il dai pe razatoare, il amesteci cu putina sare si-l lasi la inmuiat.
Intre timp bati ouale cu un tel, intr-un bol mare. Adaugi rand pe rand uleiul si laptele. Pui sare, vegeta si piper, iar la final nucsoara. Nu uita ca si dovleacul ras are sare pe el.
Storci dovleacul si-l adaugi peste oua, impreuna cu ceapa tocata marunt. La final pui faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
Amesteci bine-bine, sa nu fie cocoloase si torni intr-o tava mica de chec, tapetata cu hartie de copt. Trebuie tava mai mica ca sa iasa mai inalt, eu am omis acest aspect 🙂
Dai in cuuptorul preincalzit, va coace cam 30 de minute, pana la proba cu scobitoarea.
Lasi la racit si portionezi.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s