Ciorba de legume cu galuste de malai

Sa si mancam ceva, nu numai sa prajiturim.

Ingrediente:

Pentru supa:

1 ceapa mare
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 ardei gras mare
1 ardei capia
sare
piper
vegeta
apa
putin ulei
250 g mazare
1 telina mica
1 lingura pasta de rosii
500 ml lapte
sare de lamaie
patrunjel verde/uscat


Pentru galuste:

300 ml supa de legume
140 g malai
sare
piper
un parf de nucsoara
2 oua
2 linguri smantana pentru gatit
patrunjel uscat

Preparare:

O oala incapatoare se umple 1/2 cu apa rece. Se adauga ceapa tocata marunt, patrunjelul, morcovii si telina se pun dati pe razatoarea cu ochiuri mari, iar ardeii se taie cubulete. Se pune totul pe foc. In momentul in care legumele sunt fierte 2/3 se adauga si mazaarea, sarea, piperul, vegeta, sare de lamaie putina si laptele. Dupa 5 minute adaugi galustelen si patrunjelul verde tocat/uscat.
Pentru galuste se procedeaza astfel. Daca ai supa de legume bine, daca nu, pui la fiert 300 ml apa cu 1 lingura vegeta si un praf de nucsoara. Adaugi faina de malai in ploaie, amesteci cu un tel si lasi la fiert cam 5 minute. Iei de pe foc si acoperi cu o farfurie pentru 15 minute. Apoi adaugi ouale batute cu frisca si patrunjelul. Omogenizezi totul bine. Eu am mai adaugat si 2 linguri de gris, avea nevoie. Am lasat totul la racit complet si apoi cu o lingura am pus galustele in supa. Le fierbi cam 5 minute, se vor ridica frumos la suprafata.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s