Pilaf de orz si multe legume

Un inceput de saptamana frumos!

Ingrediente:

ulei de floarea soarelui
sare
piper
vegeta
un praf de chilli
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
2 morcovi
1 radacina patrunjel
2 ardei (gras si capia)
250 g orz
patrunjel verde/uscat
2 linguri de pasta de tomate
apa

Preparare:

Se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste 1-2 minute, la foc mic. Adauga si cateii de usturoi tocati marunt, apoi pui legumele ( morcovii si patrunjelul date pe razatoare, iar ardeii taiati cubulete ). Adaugi si orzul spalat in 2-3 ape, pui apa ca pentru pilaf si acoperi oala. Ferbi la foc potrivit la inceput, apoi la foc domol.
Cand orzul este fiert 2/3 adaugi sare, vegeta, piper, chilli si pasta de toamte, la nevoie mai pui apa. Nu uita ca dupa ce stingi focul, orzul va mai absorbi din lichid si se va umfla si se va inmuia. Mie imi place sa fie o idee „mai uscat”, ca o mica salata.
Poti adauga si orez, fasole, soia, dupa plac.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s