Cheesecake cu dovleac

O duminica frumoasa cu un dulce de sezon!

Ingrediente:

Pentru blat:

350 g de biscuiti digestivi
150 g unt
2-3 linguri pline cacao
1 lingura scortisoara
2-3 linguri zahar
2 linguri lapte
Pentru crema:

700 g piure de dovleac
500 g branza de la Lidl
zahar dupa gust cam 200-250 g
1 lingura scortisoara
1 lingurita nucsoara
1/4 lingurita cuisoare
1 lingurita ghimbir
3 oua
3 linguri amidon/faina

Pentru decor:

150 ml frisca lichida Meggle
1 ciocolata amara Schogetten
50 g unt

Preparare:

Biscuitii se faramiteaza bine, se amesteca cu zaharul, cu cacaua si scortisoara. Untul se topeste si se lasa la racorit. Se adauga peste biscuiti si se omogenizeza. Adauga si laptele si omogenizeza. Tapeteaza o tava de 24 cm diametru cu hartie de copt, unge cu ulei si pune biscuitii, tapeteaza bine fundul tavii si ridica o margine si pe peretii tavii.
Pentru crema amesteca piureul de dovleac cu zaharul si mirodeniile. Adauga ouale si branza si la final faina/amidonul. Toarna totul peste biscuiti si da la cuptorul preincalzit pentru 1 ora, 1 ora si 1/2, depinde. In prima faza foc mediu, apoi foc mic-mic, pana cand crema se leaga si nu mai „tremura” cand scuturi tava si daca o atingi cu degetul nu ti se lipeste crema de mana. Lasi cheesecakeul la racorit ore bune.
Pui la bain-marie frisca cu ciocolata, topesti bine si omogenizezi. Augi si untul si lasi pana se topeste. Lasi 10-15 minute la racorit, lasi sa se ingroase putin, apoi ungi cheesecakeul cu cioco. Dai la frigider peste noapte.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s