Fursecuri cu dovleac

Sa continuam cu dovleacul 🙂

Ingrediente:

2 1/2 cani faina
1 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
2 lingurite scortisoara
1/4 lingurita cuisoare
1/4 lingurita ghimbir
1/2 lingurita nucsoara
1 pachet 1/2 de unt
1/2 cana zahar brun
1/2 cana zahar tos
1 cana piure de dovleac
1 ou
2 lingurite esenta de vanilie

Plus:

1/2 cana zahar brun
2-3 lingurite scortisoara

Preparare:

Untul la temperatura camerei il spumezi bine cu zaharul brun si cel tos. Adaugi oul, esenta de vanilie si piureul de dovleac.
Intr-un bol amesteci ingredientele uscate: faina, sare, praf d ecopt, bicarbinat si mirodenii.
Amesteci cele doua compozitii, la inceput cu mixerul apoi cu o spatula de lemn. Aluatul trebuie sa fie moale cat s-al iei cu lingurita, dar sa nu curga.
Tapetezi o tava dreptunghiulara cu hartie de copt. Iei cu o lingurita din aluat, tavalesti gogoloaa prin zahar brun amestecat cu scortisoara si pui in tava. Lasa distanta intre fursecuri.
Dai tava la cuptorul preincalzit pentru cca 10 minute, pana cand incep sa prinda putina culoare pe margine. Ele trebie sa ramana sus moi, ai impresia chiar ca ar fi o idee crude. Scoti tava din cuptor, o lasi 1-2 minute la racorit si apoi scoti fursecurile cu o paleta pe blat si le alsi la racit. Se vor intari la exterior, insa inauntru raman moi si pufoase.
Intre 2 coaceri baga aluatul la frigider.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s