Ciorba cu cartofi

Pentru un inceput de saptamana in forta 😀

Ingrediente:

1 ceapa mare
6 cartofi mari
2 morcovi
2 radacini de patrunjel
1 ardei gras
2 ardei capia
sare
piper
optional 2 cubulete de legume/pui/vita
500 ml lapte de casa
marar si patrunjel verde/uscat
sare de lamaie
150 g orez alb

Preparare:

Pui o oala incapatoare cu apa rece la foc. Adaugi rand pe rand legumele: ceapa tocata marunt, patrunjelul si morcovii dati pe razatoare si ardeii tocati cubulete. Lasi sa fiarba 10 minute. Adaugi si cartofii taiati cubulete mari. Pui cubuletele de legume/vita/pui. In momentul in care legumele sunt patrunse cam 3/4 adaugi orezul spalat bine. Cand orezul este fiert si el la randul lui cam 3/4 adaugi sare si piper, dupa gust, si laptele incalzit in prealabil. Acum pui si sarea de lamaie si… gata. Stingi focul si adaugi verdeata.
Daca ai poti folosi bors de casa, eu nu am avut si o mers de minune cu sare de lamaie. Laptele l-am folosit si a iesit super ciorbita. Smantana din comert este iaurt si se branzeste toata in supe/ciorbe, de acum nu o mai folosesc.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s