Painici dulci cu iaurt

Painici dulci, gem de caise de casa si lapte proaspat pentru un inceput perfect de zi 🙂

Ingrediente:

500 g faina alba
120 g zahar tos
un praf de sare
25 g drojdie de bere proaspata
1 lingura de miere
50-100 ml lapte pentru maia
220 g iaurt simplu
esenta d eportocale
esenta de vanilie
1 ou
30 ml ulei de floarea soarelui
galbenus si putin lapte pentru uns

Preparare:

Drojdia de bere si o lingurita de zahar le dizolvi in laptele caldut. Adaugi si mierea si lasi maiaua la crescut.
Faina o amesteci cu sarea si adaugi la mijloc maiaua. Oul il bati bine cu zaharul si iaurtul si esentele si-l adaugi peste faina. Amesteci un aluat omogen, la nevoie mai pui putina faina sa nu fie foarte lipicios. La final framanti aluatul cu uleiul si-l lasi o ora la dospit, la loc cald.
Dupa ce a dospit, framanti aluatul putin, il imparti in 10-12 chifle, la rotunjesti bine si le pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la departare una de alta. Le lasi 30 de minute la crescut, pana-si dubleaza volumul. Le ungi cu galbenus batut cu lapte si le dai la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc mai tare la inceput si potrivit la final.
Le servesti calde sau reci, cu gem si laptic 🙂

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s