Caisata

Azi, in zi de duminica, si prima zi de toamna, trebuie sa ne cinstim :))


Ingrediente:

3 kg caise foarte bine coapte, parfumate si dulci
1 kg zahar
1 l alcool curat

Preparare:

Intr-un borcan de sticla, incapator, se pun caisele cu tot cu samburi, este indicat sa le storcesti putin in mana pentru ca procesul sa fie mai rapid.
Adaugi alternativ un strat de caise, unul de zahar, ultimul fiind zaharul si apoi alcoolul. Acoperi bine cu un capac, inchizi ermetic si dai la un loc cu soare.
Zi de zi, timp de aproximativ o luna, amesteci compozitia. Dupa aceasta perioada lasi la loc racoros inca 4 saptamani.
Cand e gata? Dupa ce zaharul este complet dizolvat.
Cand vrei sa servesti musafirii cu caisata scoti in acel moment lichid din borcan, strecori si servesti.
Cu trecerea timpului compozitia devine mai groasa si tare buna.
Chiar daca la fund se lasa un lichid mai tulbure, amesteci bine inainte de servire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s