Blat cu ciocolata

Un blat super ciocolatos, delicios si pufos.

Ingrediente:

150 g unt
120 g zahar pudra
100 g zahar
7 oua
1 lg esenta de vanilie
150 g ciocolata neagra (75% cacao)
150 g faina
20 g cacao
1 plic praf de copt

Preparare:

Intr-un castron mixam spuma untul moale de la temperatura camerei impreuna cu zaharul pudra, adaugam apoi cate un galbenus pe rand, ciocolata topita si racorita (sa fie calduta), esenta de vanilie, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam cele 100 g zahar, mixand pana se topesc. Albusurile le incorporam peste compozitia de cacao de mai sus, amestecand cu o lingura, prin miscari circulare, de jos in sus.
Turnam amestecul intr-o forma rotunda de tort (26 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru circa 30-40 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Lasam blatul in forma sa se raceasca, apoi il scoatem si il taiem in 2-3, pe orizontala.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s