Zacusca picanta


Pentru ca e delicioasa!

Ingrediente:

1 l ulei
2-3 kg ceapa
3 kg ardei grasi
3 kg ardei capia
3 kg gogosari
5 kg vinete
sare de muraturi, dupa gust
piper boabe
6-8 foi de dafin
5 ardei iuti proaspeti sau mai multi, dupa gust
praf de chilli, dupa gust
2 l bulion
5 aspirine

Preparare:

In prima faza coci legumele: vinete, gogosari, ardei capia si ardei grasi. Le cureti de pielita, seminte si cotor, unde e cazul, le lasi la scurs, iar apoi le macini prin masina de tocat carne. Impreuna cu legumele macini si ardeii iuti. Ai grija sa folosesti manusi cand ii cureti, deoarece risti arsuri.

Ceapa o toci marunt si o calesti in uleiul incins. De preferat este sa ai o sobita cu lemne undeva afara, sa pui o oala mare pe foc, uleiul la incins, apoi ceapa la calit amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.

Adaugi apoi legumele tocate prin masina de carne (mai putin vinetele pe care le toci rapid cu un tocator de lemn), adaugi bulionul si lasi la fiert. Cand zeama a mai scazut pui si boabele de piper si foile de dafin.
Se lasa la fiert pana uleiul se ridica deasupra. In acest punct adaugi aspirina pisata, sarea si praful de chilli, dupa gust. Mai dai cateva clocote si gata.

Pregatesti borcane mai mici sau mai mari, curate, pui sub ele o farfurie rece si cu un polonic le umpli cu zacusca fierbinte. Pui capacele, strangi bine, pui borcanele intre paturi la racit pana a doua zi, fara sterilizare.

Pofta buna!

2 responses to “Zacusca picanta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s