Gogosari in otet

Numai buni la iarna 🙂

Ingrediente:

5-6 kg gogosari

Pentru marinata:

1/2 l otet
1 l ulei
2-3 linguri pline miere/zahar
3 linguri sare de muraturi

Pentru borcan:

seminte de piper, mustar, coriandru, ienibahar sau cumperi pliculete de-a gata cu toate aceste condimente laolalta
radacina de hrean curatata

Preparare:

Gogosarii se curata de seminte si se taie in 4 sau in 2, in functie de marime. Ingredientele pentru marinata se amesteca bine intr-un vas incapator, pana cand se dizolva sarea si zaharul. Se adauga gogosarii si se lasa 1-2 zile in marinata. Din cand in cand mai amesteci. Ei se inmoaie, se patrund bine, lasa si zeama.
Pui gogosarii in borcane, adaugi hrean si seminte de piper, mustar, coriandru si ienibahar, completezi cu zeama, pui capacele si gata.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s