Clatite cu cacao

Clatite cu Nutella, gem de caise si gem de afine, gemuri homemade 🙂

Ingrediente:

3 oua
500 g faina
2-3 linguri de cacao
2-3 linguri de zahar
2-3 linguri ulei
3 pliculete zahar vanilat
esenta de vanilie
esenta de rom
1 varf cutit de bicarbonat
apa cat cuprinde incat sa iasa un aluat mai gros, ca o smantana lichida

Preparare:

Intr-un vas de plastic, inalt, pui faina cam 100-200 de grame. Adaugi zaharul vanilat, zaharul tos si bicarbonatul. Pui ouale si incepi se amesteci cu mixerul la viteza mica. Adaugi apa minerala/plata, putin cate putin si, astfel, incorporezi toata faina. Adaugi apa cat sa iasa o compozitie lichida, ca o smantana mai groasa. Nu uita si de ulei.
Imparti aluatul in 2. Intr-unul adaugi esenta de vanilie, iar in celalalt cacaua si esenta de rom. Pentru compozitia cu cacao, cerni cacao intr-un vas curat si adaugi din compozitia simpla, cate putin, si omogenizezi cu mixerul. Dai vasele la frigider pentru 30 de minuute.
Ungi o tigaie de teflon sau una de ceramica cu putin ulei, tamponezi excesul cu un servetel si torni cu polonicul compozitia de clatite. Coci clatitele, rand pe rand, pe ambele parti si le umpli cu gem de caise, afine si Nutella.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s