„Rasturnata” cu prune

Pentru o sambata frumoasa!

Ingrediente:

500 g prune dulci, fara samburi
3 linguri de zahar + 1 lingurita scortisoara
5 oua
100 g zahar
100 g faina
1/2 plic praf de copt

Preparare:

Prunele le speli foarte bine, le tamponezi cu un servet si le scoti samburii, le tai in jumatati si le amesteci cu zahar si scortisoara. O tava rotunda, diametru de 24, o tapetezi cu hartie de copt. Pui prunele cu gura in jos si le dai la cuptor la 180 de grade pentru 15 minute.
Albusurile le bati spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le spumezi cu 100 g zahar. Amesteci compozitiile cu mixerul la viteza mica. Adaugi faina si praful de copt si omogenizezi bine. Torni peste prune si dai la copt 30 de minute; in prima faza la 200 de grade – cam 10 minute, apoi la 180 de grade, pana la proba cu scobitoarea.
Lasi praji la racit, apoi o rastorni pe un platou. Servesti cu inghetata de vanilie.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s