Zacusca cu fasole – varianta 2

Pregatiri pentru vremea rece.

Ingrediente:

1 l ulei
2 kg ceapa
2 kg capia
1 kg morcovi
500 g fasole boabe
2 l bulion proaspat
sare pentru muraturi, dupa gust
piper boabe
foi de dafin, 6-8 foi
2-3 ardei iuti, proaspeti

Preparare:

In prima faza coci ardeii capia. Ii cureti de pielita, seminte si cotor, ii lasi la scurs, iar apoi ii macini prin masina de tocat carne impreuna cu ardeii iuti. Ai grija sa folosesti manusi cand ii cureti, deoarece risti arsuri.

Ceapa o toci marunt si o calesti in uleiul incins. De preferat este sa ai o sobita cu lemne undeva afara, sa pui o oala mare pe foc, uleiul la incins, apoi ceapa la calit amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.

Morcovii ii cureti bine, ii speli, ii dai pe razatoarea cu ochiuri mari si ii pui la calit impreuna cu ceapa. Cand s-au calit legumele adaugi si ardeii capia macinati prin masina de tocat carne. Adaugi bulionul si fasolea fiarta bine si spalata in prealabil.
Cand zeama incepe sa mai scada adaugi sare dupa gust, foile de dafin si boabele de piper.

Zacusca este gata cand se ridica deasupra uleiul.

Pregatesti borcane mai mici sau mai mari, curate, pui sub ele o farfurie rece si cu un polonic le umpli cu zacusca fierbinte. Pui capacele, strangi bine, pui borcanele intre paturi la racit pana a doua zi, fara sterilizare.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s