Magiun de prune, varianta 2

Iarasi magiun de prune, 100% natural, fara zahar.

Ingrediente:

prune brumarii, foarte bine coapte, dulci

Preparare:

Prunele se spala bine si se desfac in 2. Se pun intr-o oala mare, cu tot cu samburi. Incingi bine focul in soba si le pui pe plita la fiert. Le vei lasa cam 10-12 ore, pana scade toata compozitia mai mult de jumatate. Cand prunele au fiert bine si s-au transformat intr-un terci, cu ajutorul unei site strecori toata compozitia de pielite si de samburi. Restul de „terci” il lasi in continuare la fiert, la foc domol, amesteci constant, la final mai des, ca se prinde. Magiunul se inegreste si scade cam la jumatate.
Il torni in borcane, fierbinte, pui capacul, le intorci cu susul in jos si le bagi intre paturi 1-2 zile pana se racesc complet.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s