Sirop natural de piersici

Fara fierbere, 100% natural!

Ingrediente:

1 kg de piersici
1 kg zahar
800 ml apa
10 aspirine

Preparare:

Se aleg piersici bine coapte, aromate. Se spala bine si se scurg de apa. Li se scot samburii. Intr-un borcan de sticla, incapator se pune un strat de felii piersici, unul de zahar si tot asa pana cand termini cu fructele. Adaugi apa rece si cele 10 aspirine pisate marunt, acoperi cu o farfurie si dai borcanul la rece si la intuneric. Practic, la fiecare kg de fruct pui 1 kg de zahar, 800 ml apa si 10 aspirine. Daca vrei poti dubla sau tripla cantitatile, in functie de cantitatea pe care o prepari.
O data pe zi amesteci compozitia cu o lingura de lemn, pana cand zaharul este complet dizolvat. Dureaza cam 3-4 zile.
Apoi te ajuti de o sita mare si de un tifon. Torni din compozitie si strecori bine-bine, inclusiv fructele ca sa lase si pulpa. Depozitezi siropul in sticle si le pastrezi chiar si 2 ani de zile. Din fructele ramase se poate face marmelada.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s