Tort cu mure pentru Ota

La multi ani Ota pentru cei 80 de anisori!

Ingrediente:


Pentru pandispanul fara faina:

85 g albus sau 3 albusuri de la oua medii
70 g galbenusuri sau 5 galbenusuri de la oua medii
110 g zahar
35 g cacao

Pentru aluatul faged:

250 g faina
125 g unt
50 g cacao
125 g zahar
1 ou mediu / 50 g
75 ml lapte
4 g scortisoara

Pentru stratul de ciocolata:

100 g ciocolata de lapte Schoggeten

Pentru mousse-ul de mure:

300 g mure din compot + cateva linguri din zeama
80 g zahar pudra
300 ml frisca lichida
1 plic gelatina praf
250 g mascarpone

Pentru crema de vanilie:

300 ml frisca lichida
150 g zahar pudra
1 plic gelatina pulbere
esenta de vanilie

Pentru jeleul de mure:

300 g mure din compot
100 ml zeama din compot
1 plic gelatina pulbere

Preparare:

Pentru padispan: albusul il bati tare cu un praf de sare. Adaugi 55 g zahar si spumezi pana rezulta o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile le spumezi cu 55 g zahar. Amesteci galbenusurile cu albusurile, omogenizezi cu o paleta. Adaugi cacaua si omogenizezi. Coci aluatul intr-o forma de 22-24 cm diametru, tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. 10 minute la 180 de grade si inca 5 minute cu usa deschisa.
Pentru alautul fraged amesteci cacaua cu faina. Untul la temperatura camerei il amesteci cu lapte, ou, zahar si scortisoara. Adaugi apoi partea solida, omogenizezi un aluat neelastic si dai la frigi 30 de minute. Tapetezi o forma rotunda cu diametru de 26 cm cu hartie de copt, intinzi o foaie de aluat si coci 14 minute la 180 de grade. Din restul de aluat coci cerculete mici, biscuiti.
Pentru mousse-ul de mure inmoi gelatina in apa rece timp de 10 minute. Murele le pasezi cu blenderul, adaugi si zeama din compot, apoi strecori compozitia si elimini smintele. Piureul rezultat si zaharul il pui pe foc pana cand se dizolva zaharul, pe bain-marie. Nu trebuie sa fiarba. Lasi la racorit si adaugi gelatina. Bati frisa si amesteci cu piureul racit si cu mascarpone.
Pentru panna cotta pui gelatina la inmuiat timp de 10 minute in 5 linguri de apa rece. Mixezi frisca bine bine cu zaharul pudra. Adaugi si esenta de vanilie. 100 ml frisca lichida o pui pe baie de abur la incalzit, topesti in ea gelatina. Lasi la racorit si apoi adaugi in frisca batuta.
Gelatina de mure. Blenduiesti bine compotul de mure, strecori, aduagi si zeama din compot. Pui pe baie de abur la incalzit, aduagi gelatina hidratata. Lasi la racorit.

Pentru asamblare: In forma de tort pui blatul crocant de biscuite, ungi cu ciocolata de lapte topita, torni mousse-ul de mure, pui pandispanul fara faina, pui panna cotta, iar la final jeleul. Dai la frigi. A doua zi scoti tortul pe un platou, il decorezi pe margini cu biscuiti.


Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s