Peltea de gutui

Mmmm🙂

Ingrediente:

1 kg gutui
500 g zahar
1 lamaie
4 pahare apa

Preparare:

Se curata gutuile de coaja, cotoare si seminte si se taie cubulete.

Legi un sirop din zahar si apa, insa doar pe jumatate. In acest punct pui gutuile si zeama de la lamaie. Se fierbe la foc iute, in acest mod pelteaua pastrandu-si culoarea frumoasa, de galbe-auriu – eu am fiert prea mult, din pacate.

Torni pelteaua in borcanele spalate bine, inchizi capacele si le pui cu fundul in sus intre paturi la racit, 1 zi-2.

Lamaia are rolul de a pastra culoarea fructelor si de a intari fructele. La fierbere se ia spuma de pe dulceata pentru ca aceasta sa aiba o culoare limpede.

Pelteaua de gutui este mai buna daca folosesti si cateva mere rosii cretesti taiate tot cubulete.

Daca doresti, poti pastra samburii la peltea, acestia contin pectina, benefica pentru organism, insa ajuta si la gelifiere.

Este bine sa nu tii gutuile rase/curatate mult timp in contact cu aerul deoarece se innegresc.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s