Dulceata de visine

Este delicioasa cu paine si lapte la micul dejun 🙂

Ingrediente:

1 kg de visine
500 g zahar
1 varf de cutit de conservant

Preparare:

Visinele se spala bine, li se scot samburii si se amesteca cu zaharul intr-un lighean. DE data asta nu se “storcesc” intre maini, ca la gemul de visine. Se lasa peste noapte. Amesteci din cand in cand zaharul ca sa se topeasca. Zaharul poate fi si mai putin, dupa gust.
A doua zi fierbi dulceata pana la proba cu farfuria rece.
Inainte de a se incheia procesul de fierbere pui un varf de cutit de conservant, amesteci bine si gata. Ideea este ca dulceata de visine se fierbe o idee mai putin, pentru ca fructele sa ramana intregi.
Torni gemul in borcane, le inchizi foarte bine, le intorci cu fundul in sus si le lasi la racit intre paturi pana a doua zi.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s