Gem de piersici

Gem rapid, pentru puturosi 🙂

Ingrediente:

1 kg de piersici foarte bine coapte
500 g zahar
1 varf de cutit de conservant

Preparare:

Piersicile se spala bine, li se scot samburii si se amesteca cu zaharul intr-un lighean, se “storcesc” putin intre maini si se lasa peste noapte. Zaharul poate fi si mai putin, dupa gust. Poti sa-i lasi pielita fructului, doar daca este patata mai cureti pe alocuri.
A doua zi fierbi gemul pana la proba cu farfuria rece.
Inainte de a se incheia procesul de fierbere pui un varf de cutit de conservant, amesteci bine si gata.
Torni gemul in borcane, le inchizi foarte bine, le intorci cu fundul in sus si le lasi la racit intre paturi pana a doua zi.

Pofta buna!

Anunțuri

One response to “Gem de piersici

  1. Pingback: Bombite cu gem de piersici | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s