Tort espresso

Sa ne incepem saptamana bine 🙂

Ingrediente:

1 punga de 800 grame de piscoturi
500-600 ml cafea tare
esenta de rom
500 g mascarpone
1 plic gelatina
400 g iaurt
300 ml frisca Meggle
250 g zahar
cacao

Preparare:

Se prepara cafeaua tare, tare, la fiecare 400 ml apa se pun 4 linguri pline varf de cafea. Practic am facut 800 ml de apa cu 8 linguri cafea, dupa fierbere si stat in repaus cred ca mi-a ramas doar 500 ml cafea. Am pus 120 ml cafea deoparte amestecata cu 2 linguri de zahar. In restul de cafea am pus zahar dupa gust si esenta de rom. Am insiropat piscoturi si am tapetat fundul unei o forme detasabila de tort, diametru 28 cm. Am pus un rand de piscoturi insiropate, crema, piscoturi, crema si apoi la frigider peste noapte.
Pentru crema am inmuiat gelatina in apa rece, conform instructiunilor. Am lasat-o la hidratat si apoi am topit-o, fara sa fiarba.
Mascarpone impreuna cu iaurtul si zaharul, dupa gust, se mixeaza bine. Adaugi 120 ml cafea, gelatina si la final frisca batuta bine.
A doua zi se unge tortul cu putina frisca pe margine, se pun piscoturi, se pudreaza cu cacao.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s