Tort de branza cu caramel si ciocolata

Pentru o duminica superba!

Ingrediente:

Pentru blat:

500 g faina
1 praf de sare
1 plic praf de copt
150 g zahar
150 ml lapte
3 galbenusuri
200 g unt/margarina

Pentru crema de branza:

750 g branza dulce de vaci
zahar tos – 200 g
3 pliculete zahar vanilat
400 g smantana
5 oua
3 albusuri
zahar vanilat
2 linguri de gris
3 linguri de faina

Pentru crema caramel:

1 l lapte
400 g zahar

Plus:

1 ciocolata amara Schoggeten
100 ml frisca lichida Meggle

Preparare:

Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt, sarea si zaharul. Untul la temperatura camerei se taie bucatele si se omogenizeaza cu faina. Adaugi ouale si laptele si framanti un aluat neelastic, usor lipicios. Ungi o foaie de silicon cu ulei, intinzi aluatul cu sucitorul si tapetezi o forma de tort cu petreti detasabili unsa cu ulei, 28 cm diametru. Tapetezi forma pana sus si o impungi cu furculita din loc in loc.
Branza o amesteci cu zaharul, zaharul vanilat, smantana si ouale. Adaugi esenta de vanilie, 2 linguri de gris si 3 linguri de faina. Torni crema peste aluat si dai totul la cuptor pentru cca o ora. In prima faza la 200 de grade, apoi 180, apoi 150. Faci proba cu scobitoarea. Lasi la racit complet.
Intre timp faci caramelul sau dulce de leche. Fierbi zaharul cu laptele la foc mic pana cand obtii un caramel gros pe care-l lasi la racit. Il intinzi peste tort.
Pe baie de abur topesti ciocolata in frisca. O lasi la racorit si o torni peste caramel. Lasi la intarit apoi dai la frigider peste noapte.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s