Dulceata de piersici

Pentru ca tot e sezonul lor!

Ingrediente:

1 kg de piersici foarte bine coapte, fara coaja si fara samburi
500 g zahar
1 varf de cutit de conservant

Preparare:

Piersicile se amesteca cu zaharul intr-un lighean, se „storcesc” putin intre maini si se lasa peste noapte. A doua zi fierbi dulceata pana la proba cu farfuria rece. Iese o dulceata clara, deschisa la culoare, aromata.
Inainte de a se incheia procesul de fierbere pui un varf de cutit de conservant, amesteci bine si gata.
Torni dulceata in borcane, le inchizi foarte bine, le intorci cu fundul in sus si le lasi la racit intre paturi pana a doua zi.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s