Sirop de mure

Sa continuam seria siropurilor pentru iarna.

Ingrediente:

1 l suc de mure proaspete
300-500 g zahar tos
1 aspirina

Preparare:

Se cumpara mure foarte bine coapte, aromate. Se spala bine si se scurg foarte bine. Fructele se baga in masina de stors si se obtine suc proaspat.
Acest suc se amesteca cu 300-500 g de zahar, dupa gust, dupa care se pune la fiert pana cand simti ca zaharul s-a dizolvat. Practic, sucul nici macar nu ajunge sa dea in clocot. In acest moment adaugi o aspirina pisata bine si o dizolvi in suc. Repartizezi siropul/nectarul in sticlute, le pui capacul, le intorci cu gura in jos ( acest lucru se face pentru sterilizarea capacului ) si le pui intre paturi pana a doua zi, la racit.
Daca-ti permiti poti inlocui zahaul cu miere naturala de albine, dupa gust.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s