Castraveti murati

Ne pregatim pentru iarna!

Ingrediente:

castraveti proaspeti, mai micuti
catei de usuturoi
radacina de hrean
ardei iute
boabe de piper
boabe de ienibahar
boabe de mustar
apa
sare
conservant

Preparare:

Se spala borcane mari, de sticla. Castravetii se spala si ei bine si li se taie capetele. Ii bagi cu grija in borcane, unul peste altul, fara a-i indesa prea tare.
Printre castraveti bagi ardei iute, catei de usturoi curatati si taiati in 2 si radacina de hrean curatata. Pui boabe de piper, de ienibahar si de mustar. Poti adauga chiar si cimbru si/sau marar uscat.
Pui apa la fiert, la fiecare litru de apa adaugi 1 lingura de sare grunjoasa, pentru muraturi. Lasi apa la racorit si abia apoi o torni peste castraveti.
Adaugi si putin conservant, 1/4 de lingurita, in fiecare borcan, pentru siguranta.
Pi capacul si… astepti iarna 🙂

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s