Tarta cu lemon curd si ciocolata amara

Ca de duminica!

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g faina
200 g unt
2 linguri cacao
100 g zahar pudra
2 galbenusuri
un praf sare

Pentru lemon curd:

2 oua
125 g zahar
100 g unt
zeama de la 2 lamai
coaja de la 1 lamaie

Pentru ganache:

300 ml frisca lichida
2 ciocolati amare Schoggeten
50 g unt

Preparare:

Intr-un bol se pune faina, zaharul pudra, praful de sare si cacaua. Se amesteca bine. Tai untul rece bucatele si framanti cu mana un aluat faramicios. Adaugi galbenusurile batute cu putina apa rece si omogenizezi un aluat compact, neelastic.
Ungi cu ulei o tava de tarta teflonata, o tapetezi cu aluatul de cacao, o ridici si pe margini. Nu uita sa o intepi cu furculita si o coci in cuptorul preincalzit pentru 15 minute. O lasi la racit.
Intre timp faci crema de lamaie. Spumezi bine ouale cu zaharul, adaugi untul topit si apoi zeama de lamaie si coaja. Pui totul pe baie de abur pana cand se ingroasa. Cand se raceste se va intari. Se lasa la racit complet.
Torni crema peste tarta racita si apoi torni si crema de ciocolata.
Pentru crema de ciocolata pui bucatelele de cioco cu frisca intr-un vas de yena, pe baie de abur. Lasi sa se topeasca bine, omogenizezi sa nu fie bucati de ciocolata si adaugi untul. Invarti pana se topeste. Lasi la racit si apoi torni peste lamaie. Dai la frigider peste noapte, crema se va intari.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s