Fondant cu cacao

E demential!

Ingrediente:

3-4 linguri de cacao buna-buna
2 pungi de zahar pudra de 500 g Coronita
100 g miere
1 pachet de foi gelatina Dr. Oetker

Preparare:

Pui gelatina la hidratat in apa rece, pentru 15 minute. Arunci apa si o pui pe baie de abur la topit, fara sa fiarba. Adaugi mierea si omogenizezi pana compozitia e fluida, fara sa fiarba sau sa fie vascoasa.
Intr-un vas adanc amesteci vreo 200 g zahar pudra cu cacao, adaugi mierea si gelatina si omogenizezei bine. Adaugi apoi treptat si restul de zahar. Evident nu va incapea 1 kg, dar macar sa fii pregatita, uneori poate inta mai mult zahar, alteori mai putin.
Imbraca un tort cu fondant din asta si e miami, miroase si are gust de ciocolata.

Pofta buna!

Anunțuri

7 responses to “Fondant cu cacao

  1. Buna. Am si eu o intrebare. Reteta nu contine deloc apa? Eu am facut jumatate de reteta si din 500 g de zahar pudră pregătit mi-au mai rămas 233 g. Deci a intrat aproximativ jumatate din cantitatea de zahar. E corect asa?

  2. Buna. Nu contine apa, insa foile de gelatina se lasa la hidratat pentru 15 minute in apa rece, ele isi trag de aici apa. Dar, cum ai sesizat, nu incape toata cantitatea de zahar. Teoretic 900 g zahar, dar tinand cont ca ai pus si cacao care face compozitia sa se comporte diferit, da, e bine, cca 500 g zahar iti intra. Am uitat sa precizez 🙂

  3. Ok, iti multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns. Deci la jumatate de portie cat am facut eu 260 g de zahar intrati e numai bine, nu? Nu as vrea sa o fac nici prea tare ca se crapa apoi. Dar cu gelatina granule nu se poate face?

  4. Framanti fondantul cu mainile unse cu ceva ulei sau unt? Ca al tau e putin lucios fata de al meu. Scuza-ma ca te bombardez cu atatea intrebari 🙂

  5. Cu placere, da, cam 250 g zahar, il simti tu la mana fondantul cand e gata si nu mai are nevoie de zahar. Eu il fac inainte de a-l folosi si imbraca un tort. La final framant si cu putin ulei si mainile le ung cu ulei cand lucrez cu el. Si cu granule, pun la 10 g 5 linguri apa rece

  6. Multumesc mult pentru lamuriri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s