Negresa cu cirese

Ciocolatoasa, dulce-amaruie.

Ingrediente:

200 g unt
120 g zahar
1 ciocolata amara
60 g cacao amara
120 ml apa fierbinte
1 plic praf de copt
175 g faina
250 g cirese proaspete
3 oua
1 lingura esenta d erom

Preparare:

Intr-un bol inalt adaugi cacaua. Pui apa fierbinte si amesteci bine cu un tel. Adaugi zaharul si ouale, pe rand. Omogenizezi bine.
Pe bain-marie pui untul si ciocolata la topit. O lasi putin la racorit si adaugi peste compozitia de cacao.
Adaugi esenta de rom sau, daca ai, 2-3 linguri de lichior de cirese bun si apoi adaugi si faina amestecata cu praful de copt.
Tapetezi o forma rontunda, diametrul de 26 cm, cu hartie de copt. Adaugi aluatul, iar deasupra pui, din loc in loc, cirese spalate bine, uscate si fara samburi.
Dai in cuptorul preincalzit, la foc potrivit-mic, pana la proba cu scobitoarea.
Lasi negresa la racit, o pudrezi cu cacao si o portionezi.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s