Prajitura aromata cu gem si nuca


Pentru o duminica frumoasa!

Ingrediente:

Pentru aluatul galben:

8 galbenusuri
200 g zahar
250 g unt
1 lingura esenta de rom
350 g faina
1/2 pliculet praf de copt
100 ml frisca lichida

Pentru blatul maro:

8 albusuri
un praf de sare
2 pliculete zahar vanilat
200 g zahar
1 lingurita sare de lamaie
2 inguri cacao
2 linguri faina
200 g nuca

Plus:

300 g gem de prune

Preparare:

Untul la temperatura camerei se spumeaza bine cu zaharul. Se adauga, pe rand, galbenusurile, ca peentru maioneza, faina amestecata cu praful de copt, iar la final esenta de rom si frisca lichida. REzulta un aluat dens, care s eintind eintr-o tava tapetata cu hartie d ecopt ( 25X35).
DEeasupra se unge cu gemul de prune moale.
Peste se aduga aluatul cu albusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, adaugi apoi zaharul si zaharul vanilat pana rezulta o bezea tare. Nu uita de sarea de lamaie. Adaugi nuca macinata bine, cacaua si faina. Torni totul peste gem si dai la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru 45 de minute, pana la proba cu scobitoarea.
Lasi la racit, de preferat peste noapte, si abia apoi portionezi.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s