Tort cu foi si caramel

Pentru un inceput de saptamana bun!

Ingrediente:


Pentru foi:

3 oua
12 linguri zahar
12 linguri ulei
12 linguri lapte
un praf de sare
1 praf de copt
faina cat cuprinde

Pentru crema:

350 g zahar
1 l lapte
2 oua
100 g faina
1 pachet de unt de 200 g
1 fiola esenta de rom

Plus:

100 g nuca

Preparare:

Se spumeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare pana cand se albesc. Se adauga rand pe rand uleiul si laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, usor elastic, nelipicios. Il imparti in 5 pari egale pe care le coc pe fundul unei tavi rotunde cu diametrul de 26 cm.
Lasi foile la racit.
Pentru crema caramelizezi zaharul, adaugi apoi 800 ml lapte si lasi compozitia la fiert pana cand se topeste zaharul si compozitia scade putin. Amesteci ouale cu faina si 200 ml lapte si adaugi apoi peste compozitia de zahar caramel. Lasi la fiert pana cand se ingroasa. Crema se lasa la racit bine, se adauga romul si untul. Cu ea se umple fiecare foaie si apoi se imbraca si tortul intr-un start subtire de crema. Presari nuca si dai la frigider peste noapte.
A doua zi se serveste.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s