Chec de post cu pudra de roscove si aroma de fistic

Pentru ca e vineri, pentru ca e post, pentru ca asteptam weekendul: un chec pufos de post cu pudra de roscove si esenta de fistic.

Ingrediente:

300 ml apa rece
50 g zahar brun
150 g zahar alb
180 ml ulei
2 linguri pudra d eroscove
1 plic praf de copt
1 praf de sare
380 g faina alba
2 linguri esenta fistic

Pentru glazura:

50 g margarina
2 linguri pudra roscove
2 linguri zahar
1 lingura esenta rom

Preparare:

Apa rece se amesteca cu zaharul si praful de sare. Se adauga uleiul si se baga mixerul, 2-3 minute. Adaugi faina, praful de copt, pudra de roscove si omogenizezi bine. La final adaugi esenta de fistic. Torni compozitia intr-o tava mare de chec tapetata cu hartie de copt. Coci la foc potrivit pana la proba cu scobitoarea.
Lasi la racorit, apoi glazurezi. Pentru glazura se pune pe foc margarina, pudra de roscove, zaharul si putina apa. Cand scade si se leaga adaugi esenta de rom si torni peste chec.
Lasi checul la racorit si glazura la intarit si portionezi.

POfta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s