Tarta Rum-Kokos

Paste fericit!

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g faina
200 g unt
2 linguri cacao
100 g zahar pudra
2 galbenusuri
un praf sare
1 lingurita esenta de rom

Pentru umplutura de cocos:

120 g unt moale
60 g zahar pudra
200 g nuca de cocos
5-6 linguri de lapte condensat dulce

Pentru ganache:

100 ml frisca lichida
2 ciocolati lapte Poiana
50 g unt
1 fiola esenta rom + 1 linguria esenta rom Dr. Oetker

Preparare:

Intr-un bol se pune faina, zaharul pudra, praful de sare si cacaua. Se amesteca bine. Tai untul rece bucatele si framanti cu mana un aluat faramicios. Adaugi galbenusurile batute cu putina apa rece si esenta de rom si omogenizezi un aluat compact, neelastic.
Ungi cu ulei o tava de tarta teflonata, o tapetezi cu aluatul de cacao, o ridici si pe margini. Nu uita sa o intepi cu furculita si o coci in cuptorul preincalzit pentru 15 minute. O lasi la racit.
Intre timp faci crema de cocos. Omogenizezi untul moale cu zaharul pudra, nuca de cocos si laptele condensat. Umpli tarta si torni apoi ganache-ul deasura.
Pentru crema de ciocolata pui bucatelele de cioco cu frisca intr-un vas de yena, pe baie de abur. Lasi sa se topeasca bine, omogenizezi sa nu fie bucati de ciocolata si adaugi untul. Invarti pana se topeste. Lasi la racit, amesteci cu esenta de rom si apoi torni peste cocos. Dai la frigider peste noapte, crema se va intari.
Decorezi cu bomboane Rum-Kokos si nuca de cocos.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s