Budinca cu prune uscate

O mai intalnesti si sub denumirea de tarta Far de Bretania, iar daca-ti plac prunele afumate este un desert usor si placut.

Ingrediente:

200 g prune uscate si afumate
3 oua
120 g zahar
1 plic zahar vanilat
500 ml lape
120 g unt
140 g faina
un praf sare
2 linguri brandy sau o lingura esenta rom

Preparare:

In primul rand pui prunele in apa si le dai la fiert cateva minute. Le lasi la umflat, apoi le scoti samburii si le lasi la racorit complet.
Bati ouale cu zaharul si zaharul vanilat, praful de sare, pana se spumeaza frumos se albesc. Laptele il pui la fiert impruna cu untul. Cand s-a topit untul adaugi brandy sau esenta de rom si lasi putin la racorit. Adaugi laptele peste oua, treptat.
La final adaugi faina si omogenizezi bine. Lasi aluatul sa stea 10 minute la temperatura camerei.
Ungi o forma de ceramica un ulei, torni aluatul, pui prunele si dai la cuptor pentru 20 de minute la foc tare si pentru inca cca 60 de minute la foc mai mic.
Scoti tarta de la cuptor si o lasi la racorit copmplet, apoi o tai.
De preferat sa o faci seara si sa o tai a doua zi, e mai buna.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s