Tarta cu capsuni si ciocolata alba

Sa ne incepem saptamana bine 🙂

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g faina
100 g zahar pudra
1 praf sare
coaja de la 1 lamaie
200 g unt
2 galbenusuri

Pentru jeleu:

400 g capsuni congelate
1 lingura-2 zahar tos

Pentru ganache:

100 ml frisca lichida Meggle
2 ciocolati albe Primola/Poiana/Milka/Schoggeten etc.

Preparare:

Faina seamesteca cu zaharul pudra si praful de sare. Adaugi coaja de lamaie, untul taiat bucatele si framanti totul in palme pana rezulta un aluat nisipos. Adaugi galbenusurile batute cu putina apa rece si framanti un aluat omogen, neelastic. NU framanti mult, doar cat sa nu mai observi bucati de unt.
Ungi o tava de tarta cu ulei, o tapetezi cu aluatul de tarta si il coci 15 minute in cuptorul preincalzit, la foc potrivit. Lasi la racit complet.
Pentru jeleu amesteci capsunile cu zaharul, pui la foc si lasi sa fiarba pana cand se leaga compozitia. Lasi la racit si apoi torni jeleul peste tarta. Il lasi si e acesta la rcait.
Pentru ganache pui ciocolata rupta bucatele intr-un vas de yena, adaugi frisca si pui totul pe baie de abur. Cand ciocolata s-a topit si compozitia este omogena, iei vasul de pe foc si lasi la racorit. Adaugi crema peste jeleul si apoi dai la frigider peste noapte.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s