Corasla

Fiind duminica si fiindu-mi dor de copilarie, va invit la corasla proaspata.


Corasla este primul lapte muls dupa ce fata vaca. Este foarte gras si hranitor, iar daca-l fierbi se face ca o branza.

Ingrediente:

2.5 l corasla
3 cani de catre 300 ml apa
2-3 linguri de zahar

Preparare:

Se varsa laptele intr-un ceaun si se adauga si apa. Eu am avut nevoie de aproximativ 900 ml apa. De ce? Deoarece corasla fiind foarte grasa, la fiert se transforma in pasta. Pentru a evita acest lucru pui apa ca sa mai diluezi laptele.
Pui ceaunul la fiert si invarti cu o lingura de lemn intr-una.
Dupa ce a inceput sa se branzeasca si a fiert bine, stingi focul, pui zahar, amesteci bine si lasi la racorit.
Servesti cu pofta.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s