Tarta rustica cu gem de caise si visine

O sambata frumoasa!

S-a nascut din pofta de dulce si am folosit ingredientele ce le aveam prin casa. Le-am combinat si o iesit ceva 🙂

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g branza crema de la Lidl/unt
150 g zahar
3 oua
un praf de sare
faina cat cuprinde

Pentru gem:

1 compot de caise
1 compot de visine
zahar dupa gust

Plus:

1 galbenus batut cu putin ulei, pentru uns

Preparare:

Se amesteca branza cu zaharul si un praf de sare si se spumeaza bine-bine. Adaugi ouale pe rand, apoi faina, cat cuprinde, pana rezulta un aluat omogen, usor elastic. Daca folosesti unt e chiar mai bine. Eu nu am avut in casa decat branza asta dulce de la Lidl.

Pentru gem pui intr-o oala caisele si visinele fara samburi, putina zeama din fiecare compot, zahar dupa gust si lasi la fiert pana cand se leaga gemul. Lasi la racit.

Pe o folie de silicon intinzi aluatul intr-un rotund suficient de mare. Il transferi pe o tava mare de aragaz, patrata si tapetata cu hartie de copt. Pui la mijloc gemul si ridici marginile aluatului. Ungi marginile cu galbenus batut cu putin ulei.
Coci in cuptorul preincalzit, pentru cca 30 de minute.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s