Tarta cu crema de portocale si ciocolata amara

Nu e pacaleala, chiar daca e 1 Aprilie😛


Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g faina
200 g unt
2 linguri cacao
100 g zahar pudra
2 galbenusuri
un praf sare

Pentru crema de portocale:

2 portocale
200 g zahar pudra
100 g unt
4 oua

Pentru crema de ciocolata:

150-200 ml frisca lichida
2 ciocolati amare

Preparare:

Intr-un bol se pune faina, zaharul pudra, praful de sare si cacaua. Se amesteca bine. Tai untul rece bucatele si framanti cu mana un aluat sfaramicios. Adaugi galbenusurile batute cu putina apa rece si omogenizezi un aluat compact, neelastic.
Ungi cu ulei o tava de tarta teflonata, o tapetezi cu aluatul de cacao, o ridici si pe margini. Nu uita sa o intepi cu furculita si o coci in cuptorul preincalzit pentru 15 minute. O lasi la racit.

Intre timp faci crema de portocale. Razi coaja de la o portocala si storci sucul de la cele 2 portocale. Intr-un bol spumezi bine ouale cu zaharul, adaugi untul topit, zeama de la portocale si coaja. Omogenizezi bine si pui pe baie de abur pana cand se ingroasa. Strecori crema printr-o sita si o intinzi peste blat. O lasi la racorit si intarit vreo 30-60 minute.

Pentru crema de ciocolata pui bucatelele de cioco cu frisca intr-un vas de yena, pe baie de abur. Lasi sa se topeasca bine, omogenizezi sa nu fie bucati de ciocolata si lasi la racit. Apoi torni peste crema de portocale. Dai la frigider peste noapte, crema se va intari.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s