Tarta cu ciocolata si fructe de padure

O duminica frumoasa sa aveti!

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g faina
200 g unt
2 linguri cacao
100 g zahar pudra
2 galbenusuri
un praf sare

Pentru jeleu:

l punga fructe padure congelate – 400 g
50 g zahar

Pentru umplutura:

100 ml frisca lichida
2 ciocolati lapte Poiana
50 g unt

Preparare:

Intr-un bol se pune faina, zaharul pudra, praful de sare si cacaua. Se amesteca bine. Tai untul rece bucatele si framanti cu mana un aluat faramicios. Adaugi galbenusurile batute cu putina apa rece si omogenizezi un aluat compact, neelastic.
Ungi cu ulei o tava de tarta teflonata, o tapetezi cu aluatul de cacao, o ridici si pe margini. Nu uita sa o intepi cu furculita si o coci in cuptorul preincalzit pentru 15 minute. O lasi la racit.
Intre timp pui fructele de padure impreuna cu zaharul pe foc. Le lasi sa se patrunda bine pana cand a scazut zeama, dar nu de tot. Important este sa fie bine fierte fructele si legate ca un fel de gem mai moale. Cand se raceste se va intari. Se lasa la racit complet.
Torni jeleul peste tarta racita si apoi torni si crema de ciocolata.
Pentru crema de ciocolata pui bucatelele de cioco cu frisca intr-un vas de yena, pe baie de abur. Lasi sa se topeasca bine, omogenizezi sa nu fie bucati de ciocolata si adaugi untul. Invarti pana se topeste. Lasi la racit si apoi torni peste jelu. Dai la frigider peste noapte, crema se va intari.

Pofta buna!

Anunțuri

One response to “Tarta cu ciocolata si fructe de padure

  1. Pingback: Tarta cu mure si ciocolata | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s