Supa cu naut si sfecla rosie

Pofta buna!

Ingrediente:

300 g boabe uscate de naut
1 borcan de sfecla gata preparata ( cine vrea poate sa cumpere sfecla proaspata si sa o fiarba in prealabil )
1 ceapa alba
1 sarlota rosie
3 catei de usturoi
ulei
sare
piper
1 conserva de rosii decojite
boia iute

Preparare:

Boabele de naut se pun la inmuiat de cu seara si a doua zi se fierb. Se spala si apoi se strecoara.
Sfecla rosie se scurge de zeama si se taie cubulete. La fel procedezi si cu rosiile din conserva. Se pot utiliza si legume proaspete pe care le fierbi si decojesti tu.
Se caleste ceapa si usturoiul in ulei, se adauga rosiile, sfecla si nautul. Se pune apa dupa ochi, cam 2-3 l. Daca ai poti pune de pe acum cubulete de legume sau vegeta, mai putin naturala sau de la naturisti. Adaugi si sare, piper si boia iute dupa gust, spre final. Lasi la fiert pana se patrund gusturile.
Daca folosesti sfecla din borcan, asta e deja otetita, deci si supa ta se va transforma intr-o ciorbita. Daca folosesti sfecla proaspata poti pune tu 2 linguri de otet la final.
Servesti cu paine prajita, smantana si ardei iute.

Pofta buna!

Anunțuri

2 responses to “Supa cu naut si sfecla rosie

  1. bun,pe aici se numesc ceci mananc mereu,mmmm!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s