Prajitura cu morcovi, mere si nuci

Asa ca de duminica!

Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g faina
50 g zahar
250 g unt
1 lingurita otet
100 ml apa

Pentru umplutura:

1 kg morcovi
2-3 mere
200 g zahar
coaja de la o portocala
scortisoara
100 g nuci
gris
zahar pudra

Preparare:

Faina impreuna cu zaharul si un praf de sare se cern intr-un bol. Se adauga untul taiat bucatele, se omogenizeaza bine. Se adauga apa si otetul si se framanta un aluat omogen. Se da la frigider 30 de minute.
Intre timp se curata merele si morcovii, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si impreuna cu zaharul si putina apa se pun la calit pana cand scade toata apa. Se adauga coaja de portocale si nuca.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt (35cmX25cm) se pune o foaie de aluat, gris, compozitia de morcovi si foaia 2. Se coace cca 30 de minute la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.
Se pudreaza imediat cu zahar, se lasa la racit si abia apoi se portioneaza.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s