Imagine

Blat alb

Gust de ciocolata alba Primola, miami!

Ingrediente:

200 g unt
1 cana de zahar
1 lingura esenta vanilie
200 g ciocolata alba Primola
1/2 pachet praf de copt
5 galbenusuri
1 1/2 cana faina
2/3 cana lapte

Preparare:

Untul la temperatura camerei se bate bine cu zaharul, cu ajutorul unui tel. Se adauga esenta de vanilie si galbenusurile, pe rand.
Ciocolata alba se topeste cu putin ulei, se lasa la racorit si se adauga peste crema de unt. Se incorporeaza bine.
Adaugi apoi faina si praful de copt si pui si laptele, putin cate putin. Omogenizezi bine.
Tapetezi o tava de diametru 22 cm cu hartie de copt, o ungi cu ulei, torni compozitia si dai in cuptorul preincalzit pentru cca 3 de minute. Cel mai bine este sa faci proba cu scobitoarea. Deasupra blatul trebuie sa fie auriu.
Lasi blatul la racit in tava, il scoti, il lasi la racorit complet si apoi il dai la frigider macar cateva ore. Abia apoi il tai.

Pofta buna!

3 responses to “Blat alb

  1. Pingback: Tort Mickey pentru Razvan | Artă și savoare

  2. Pingback: Tort The Cars pentru Andrei | Artă și savoare

  3. Pingback: Tort cu mousse de unt de arahide | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s