Simplu, rapid si hranitor!
Ingrediente:
500 g linte verde
2 cepe portivite
Ulei
Sare
Piper
2 morcovi
3 catei de usturoi
100 g unt
1 cutie de rosii cubulete
Boia iute
Preparare:
Se spala bine lintea si se pune in apa rece cu sare si otet, la fiert. Cand s-a patruns si a fiert pe jumatate, se strecoara lintea, se spala cu apa fierbinte si se adauga inapoi in oala.
Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc in ulei pana se inmoaie suficient. Se adauga rosiile cubulete, se calesc 2 minute si se adauga peste linte.
Se pune apa peste linte, sare, piper si boia iute, morcovii taiati cubulete, si se lasa la fiert pana cand legumele sunt fierte si toata mancarica s-a legat.
Se ia de pe foc, se adauga untul si se serveste cu muraturi.
Nu scrie reteta!
Inca nu, promit sa editez mesajul zilele astea 🙂