Negresa cu crema si glazura de ciocolata

Simpla, dar de efect.

Ingrediente:

Pentru blat:

4 oua
200 g zahar brun
300 g unt
100 g ciocolata amara Schoggeten
2 lingurite esenta de vanilie
200 g faina
1 praf de copt

Pentru crema:

400 g unt
200 g lapte praf
200 g zahar pudra
200 g amidon
200 g fulgi de ciocolata
1 lingura esenta de vanilie

Pentru glazura:

2 ciocolati amare
150 ml frisca lichida Meggle
1 lingura esenta de rom

Preparare:

Pentru blat, se topeste ciocolata amara cu putin ulei si se lasa la racorit. Intre timp se spumeaza untul, la temperatura camerei, cu zaharul, esenta de vanilie si cu ouale, pe rand. Se adauga faina, praful de copt si, la final, ciocolata topita. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara mare cu hartie de copt, se toarna blatul si se coace cca 35 de minute la foc potrivit. Faci proba cu scobitoarea. Lasi blatul complet la racit, in tava.

Pentru crema, se omogenizeaza untul, la temperatura camerei, cu laptele praf, zaharul pudra, amidonul si esenta de vanilie. La final, se aduga si fulgii de ciocolata si se toarna peste blatul racit.

Se da tava la frigider o ora. Apoi se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, pe baie de abur, se toarna si esenta de rom si se lasa la racorit. Cand e doar calduta, glazura se toarna peste crema, se niveleaza si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se portioneaza.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s