Pide, varianta vegetariana

Pidele sunt niste placintele turcesti, pe care eu le-am adaptat si le-am facut pentru vegetarieni 🙂

Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g faina
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 plic drojdie uscata
250-500 ml lapte caldut
ulei

Pentru compozitie:

ulei
sare
piper
boia iute
cimbru uscat
2 sarlote rosii
3 catei de usuturoi
100 g soia granule
2 morcovi
2 radacini de patrunjel
1 ardei rosu, gras
1/2 conserva de rosii cubulete

Plus:

1 ou
ulei

Preparare:

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Se toarna laptele caldut si se framanta un aluat omogen si elastic. De 4-5 ori se toarna ulei de floare in maini si incepi sa framanti bine aluatul. Il lasi apoi la crescut cca 1 ora, la loc caldut.

Intre timp cureti ceapa si usturoiul si le calesti pana se inmoaie in ulei incins, dar la foc mic. Adaugi si legumele curatate, spalate si taiate cubulete. Adaugi si conserva de rosii si o cana de apa si lasi la fiert la foc potrivit pana se patrund. Se adauga apoi si soia, se mai pune apa si se lasa la fiert pana legumele sunt gata si sosul a scazut de tot. Se adauga piper, boia si cimbru uscat. Se lasa la racorit.

Aluatul il imnparti in 8 bucati, pe care le intinzi pe lungime, pui compozite la mijloc, ridici marginile si le lipesti capetele, rezultand un fel de forma lunguiata de barcuta.

Pui barcutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungi cu ou batut cu ulei si le dai la copt pentru vreo 20 de minute, pana se rumenesc frumos.


Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s