Prajitura Katy

O prajitura din copilaria mea. Bunica nu o facea, dar am mancat pe la alte case si mi-a placut.

Ingrediente:

Pentru foi:

500-600 g faina
un praf de sare
150 g zahar
200 g unt
200 g smantana
3 galbenusuri
1 plic praf de copt


Pentru crema:

o foaie coapta
200 ml lapte
150 g zahar
250 g magiun de prune
200 g unt
2-3 linguri pline cacao
2 linguri esenta de rom

Pentru bezea:

3 albusuri
200 g zahar pudra
putin otet

Preparare:

Se amesteca faina cu sarea, zaharul si praful de copt. Adaugi untul taiat bucatele, dupa ce a stat 30 de minute la temperatura camerei, si framanti bine. Adaugi galbenusurile si smantana si framanti un aluat omogen, usor elastic si nelipicios. Poate va fi nevoie de mai multa faina, depinde si de marimea oualor si de calitatea fainii.
Imparti aluatul in 3 si coci foile pe fundul unei tavi dreptunghiulare. Le lasi la racit.
Pentru crema iei o foaie, o sfaramitezi bine si adaugi laptele caldut in care ai dizolvat zaharul si ai pus si esenta de rom. Lasi foaia sa absoarba tot laptele, adaugi magiunul, cacaua si la final untul la temperatura camerei. Aceasta crema o intinzi intre cele 2 foi ramase.
Deasupra intinzi bezeaua si pudrezi cu cacao sau ciocolata rasa. Pentru bezea amesteci albsusurile cu zaharul si-l bati pe baie de abur pana se intareste bine. Atunci adaugi si un mic capac de otet si mai spumezi vreo 5 minute pana bezeaua e mai vartoasa si simti si la mixer ca se amesteca mai greu.
Se da la frigider pana a doua zi si abia apoi se portioneaza.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s