Blat umed de ciocolata cu arahide

E delicios si ciocolatos! Numai bun pentru torturi si nu trebuie nici insiropat.

Este copia blatului umed de aici, dar cu unele modificari.

Ingrediente:

50 g cacao Dr. Oetker
120 ml apa clocotita
100 g unt
300 g zahar
60 ml lapte
3 oua
175 g faina
1/2 plic praf de copt
100 g arahide sarate macinate

Preparare:

Cacaua cu apa clocotita se omogenizeaza bine cu un tel. Adaugi untul, la temperatura camerei, taiat bucatele si amesteci pana cand se topeste. Adaugi zaharul, laptele si apoi oule, unul cate unul. La final adaugi faina si praful de copt si amesteci foarte bine. Nu uita de arahide. Torni totul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si coci cca 45 de minute la foc mai domol.
Dupa ce se raceste blatul il scoti din tava si apoi il tii la frigider peste noapte, invelit in folie de aluminiu, pentru a putea fi taiat mai bine.

Pofta buna!

One response to “Blat umed de ciocolata cu arahide

  1. Pingback: Tort pentru Ioan | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s