Friptura de vita cu vin rosu si cimbru

Carnivorii o vor iubi 🙂

Ingrediente:

1.5 kg carne de vita pentru friptura
sare
piper
cimbru
ulei
vin rosu

Preparare:

Carnea se taie in felii suficient de groase, nu ca pentru snitele, ceva mai grosute. Se sareaza si se pipereaza.
Un wok se incinge bine si apoi fiecare bucata de carne se prajeste cate 2-3 minute pe ambele parti.
Carnea se pune intr-un vas de ceramica, se toarna vin rosu, ulei si se pune cimbru uscat si se da la cuptorul rece. Se acopera cu folie de aluminiu si se tine la cuptor, la foc mediu, cca 1 ora jumate. Important e sa verifici mereu stadiul in care este carnea. Daca mai e nevoie de lichid mai pui vin sau apa.
Gatita in acest fel, carnea de vita se pastreaza frageda si poate fi servita alaturi de un piure de cartofi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s