Lamaita

Ceva dulce-acrisor 🙂

Ingrediente:

Pentru foi:

2 oua
10 linguri zahar
10 linguri ulei
10 linguri lapte
1 plic praf de copt
faina cat cuprinde

Pentru crema:

200 grame unt
400 ml lapte
4 linguri faina sau amidon
5 linguri de zahar
coaja de la o lamaie
zeama de la jumatate de lamaie

Plus:

lapte
ciocolata neagra schoggeten
ulei

Preparare:

Se amesteca ouale cu zaharul, cu uleiul si cu laptele, cu un tel. Se adauga faina si praful de copt plus un praf de sare. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, usor elastic, care se intinde usor. Se coc 4 foi pe dosul tavii. Nu se lasa pana se fac maronii, trebuie sa ramana albe. Se coc cam 8-10 minute la foc potrivit. Se lasa la racit, timp in care se face crema.

Se amesteca faina cu zaharul si cu laptele si se lasa pe baie de abur pana se face o pasta groasa. Se lasa sa se raceasca de tot. Se adauga zeama de lamaie, coaja si la final untul.

Se asambleaza prajitura astfel: foaie, crema, foaie, crema, foaie, crema, foaie, crema si deasupra se „stropeste” cu ciocolata amara topita cu putin ulei. Nu uita, fiecare foaie in parte, inainte de a opune crema, se unge cu putin lapte caldut.

Se lasa macar 24 de ore la rece si abia apoi se taie.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s